Sverige har en match kvar i VM-kvalet, den mot Finland. Till bortamatchen i Tammerfors har nu förbundskapten Peter Gerhardsson tagit ut den första truppen efter EM-slutspelet.

Under tisdagen höll damlandslaget en presskonferens där Peter Gerhardsson tog ut den trupp som ska avsluta VM-kvalet mot Finland här i september. Sverige är som bekant redan klara för VM 2023 men för Finland är det en viktig match då man jagar andraplatsen i gruppen.

I den svenska truppen saknas Hedvig Lindahl och Caroline Seger. Den sistnämnda är nyopererad och borta under en längre tid från all fotboll. Lindahl är petad till denna samling men har all möjlighet att spela till sig en plats i landslaget i framtiden.

”Hedvig och jag har samtalat och jag har varit tydlig med att vi åker med de tre bästa målvakterna till VM. Om hon är en av de tre bästa målvakterna då så kommer Hedvig vara med till VM. Men vi kommer att titta på andra målvakter här under hösten”, säger förbundskapten Peter Gerhardsson under presskonferensen.

Sofia Jakobsson saknas också i truppen då hon blir kvar i USA och San Diego för att fokusera på klubblaget, och slipper resandet. Ett beslut från förbundskapten Peter Gerhardsson. Den svenska truppen är i mångt och mycket sig lik EM-truppen från i somras men Emma Holmgren, Madelen Janogy och Filippa Curmark är tre nya ansikten in i Sverige, jämfört med truppen som spelade EM. De ersätter Hedvig Lindahl, Caroline Seger och Sofia Jakobsson rakt av.

Hanna Wijk (BK Häcken) och Matilda Vinberg (Hammarby) tillhör U23-landslaget men kommer att vara med landslaget och träna under de första dagarna. Detta för att testa spelarna i A-landslagsmiljön enligt Peter Gerhardsson.

Truppen

Målvakter:

Jennifer Falk, BK Häcken
Zecira Musovic, Chelsea
Emma Holmgren, Olympique Lyonnais

Backar:

Jonna Andersson, Hammarby IF
Nathalie Björn, Everton
Magdalena Eriksson, Chelsea
Hanna Glas, Bayern München
Amanda Ilestedt, PSG
Emma Kullberg, Brighton
Amanda Nildén, Juventus
Linda Sembrant, Juventus

Mittfältare/forwards:

Filippa Angeldahl, Manchester City
Kosovare Asllani, Milan
Hanna Bennison, Everton
Stina Blackstenius, Arsenal
Rebecka Blomqvist, Wolfsburg
Lina Hurtig, Arsenal
Filippa Curmark, BK Häcken
Fridolina Rolfö, FC Barcelona
Elin Rubensson, BK Häcken
Johanna Rytting Kaneryd, Chelsea
Olivia Schough, FC Rosengård
Madelen Janogy, Hammarby IF

Med i träning:
Hanna Wijk, BK Häcken
Matilda Vinberg, Hammarby IF

Spelschemat

6 september:
Finland-Sverige (Tammerfors)
18:00


Borussia Dortmund - Real Madrid