Sveriges herrlandslag ska spela januariturnén på Cypern 2024. U21-landslagets förbundskapten Daniel Bäckström leder samlingen och har nu tagit ut truppen.

Under onsdagen presenterades truppen till januariturnén. Den 3-13 januari 2024 samlas svenska spelare, med bas i Skandinavien, på Cypern för ett läger lett av U21-landslagets förbundskapten Daniel Bäckström. Då ingen ny förbundskapten är presenterad ännu är det just Bäckström som leder samlingen på Cypern.

– Vi började med en stor bruttolista som vi kapat under veckan. Vi har landat i en trupp på 26 spelare som blir kallade. Det handlar om tre kategorier, det är yngre spelare, vi har ett äldre gäng och ett gäng mitt emellan. En röd tråd är att de spelar fotboll i skandinaviska klubbar och har presterat bra under det här året, säger Bäckström till förbundets hemsida.

I truppen finns bland annat SM-guldtagarna från Malmö: Isaac Kiese Thelin (Allsvenskans bästa målskytt), Sebastian Nanasi (Allsvenskans bästa spelare) och genombrottsmannen Taha Ali. FC Köpenhamn-duon Roony Bardghji och Jordan Larsson fanns med från början men lämnade återbud i ett senare skede, likaså Hammarbys Edvin Kurtulus. I truppen finns även bland andra Djurgårdens stora talang Lucas Bergvall.

Sverige har en bokad landskamp mot Estland den 12 januari och hoppas få till en annan landskamp tidigare under samlingen.

Sveriges trupp

Målvakter

Oliver Dovin, Hammarby IF
Noel Törnqvist, Mjällby AIF
Jacob Widell Zetterström, Djurgårdens IF

Backar

Samuel Dahl, Djurgårdens IF
Johan Karlsson, Kalmar FF
Markus Karlsson, Hammarby IF
Victor Larsson, IFK Värnamo
Jesper Tolinsson, IFK Norrköping
Anton Eriksson, IFK Norrköping*
Adam Carlén, IFK Göteborg*
Henrik Castegren, IK Sirius*

Mittfältare/forwards

Erik Ahlstrand, Halmstads BK
Taha Ali, Malmö FF
Lucas Bergvall, Djurgårdens IF
Nahir Besara, Hammarby IF
Armin Gigovic, FC Midtjylland
Samuel Leach Holm, Djurgårdens IF
Sebastian Nanasi, Malmö FF
Oscar Pettersson, IFK Göteborg
Otto Rosengren, Malmö FF
Anton Saletros, AIK
Isaac Kiese Thelin, Malmö FF
Joakim Persson, IK Sirius*
Rami Al-Hajj, Odense*
Kevin Ackermann, IF Brommapojkarna*
Oskar Fallenius, Djurgårdens IF*

*Ersättare till Edvin Kurtulus, Roony Bardghji, Niklas Hult, Momodou Sonko, Noah Eile, Victor Eriksson och Jordan Larsson.


Borussia Dortmund - Real Madrid