Foto: Bildbyrån

Tjeckiens förbundskapten Jaroslav Silhavy har tagit ut sin trupp till playoff-mötet med Sverige. Där ingår bland annat stjärnan Patrik Schick, som varit ett frågetecken inför uttagningen.

Imorgon onsdag presenterar Janne Andersson truppen som ska ta Sverige till VM i Qatar i vinter. Som första steg så måste herrlandslaget ta sig förbi Tjeckien på Friends Arena den 24 mars. Nu har Tjeckiens förbundskapten Jaroslav Silhavy presenterat sin trupp till mötet med Sverige och den potentiella matchen mot Polen som följer den 29 mars.

Truppen består i mångt och mycket av spelare som var en del av Tjeckiens EM-trupp 2021. EM:s skyttekung Patrik Schick finns med i truppen. Anfallaren har inte spelat sedan mitten på februari och har varit ett osäkert kort inför VM-playoffet, men finns alltså med i den tjeckiska truppen. Det är dock högst oklart om Schick är disponibel för matchspel. Enligt tjeckiska iSport så finns inte anfallaren tillgänglig mot Sverige men kan vara tillgänglig i en eventuell final mot Polen. En nyckelspelare för Tjeckien blir Tomas Soucek, till vardags i Premier League-klubben West Ham.

Den tjeckiska truppen mot Sverige

Målvakter:

Jiri Pavlenka, Werder Bremen
Jindrich Stanek, Viktoria Plzen
Tomas Vaclik, Olympiakos

Backar:

Jakub Brabec, Aris
Ales Mateju, Venezia
Tomas Petrasek, Rakow
David Zima, Torino
Jaroslav Zeleny, Jablonec
Milan Havel, Viktoria Plzen

Mittfältare/forwards:

Antonin Barak, Hellas Verona
Tomas Holes, Slavia Prag
Jakub Jankto, Getafe
Ladislav Krejci, Slavia Prag
Lukas Masopust, Slavia Prag
Jakub Pesek, Sparta Prag
Michal Sadilek, Twente
Tomas Soucek, West Ham
Jan Sykora, Viktoria Plzen
Adam Hlozek, Sparta Prag
Jan Kuchta, Lokomotiv Moskva
Ondrej Lingr, Slavia Prag
Patrik Schick, Bayer Leverkusen
Tomas Pekhart, Legia Warzsawa


Borussia Dortmund - Real Madrid