Sveriges U23-landslag ska möta Indien och USA i landskamper på hemmaplan i slutet av juni. Till dess har nu förbundskaptenen Martin Möller tagit ut sin trupp. 

Under midsommarveckan så har Sveriges U23-landslag på damsidan ett läger på svensk mark. Sverige kommer att spela två landskamper mot tufft motstånd där man tar emot Indiens A-landslag i Ängelholm den 22 juni. Därefter väntar ett väldigt tufft motstånd i form av USA:s U23-landslag den 28 juni i Vittsjö, norr om Hässleholm.

– Det blir spännande med dessa matcher. USA är alltid bra och nog det bästa U23-ladslaget i världen. Och Indien, som är ett A-landslag, blir en lite annan match än vi är vana vid både strukturmässigt och att det är seniorspelare. Indien har dessutom många individuellt skickliga spelare, säger förbundskaptenen Martin Möller till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Truppen består av tre målvakter och 21 spelare utformar en svensk trupp, där några spelare är överåriga för att delta i ett ordinärt U23-landslag. Men både Sverige och USA kommer ha överåriga spelare, då Indien kommer med deras damlandslag.

I den ganska erfarna svenska truppen så hittar vi endast en debutant i form av Zara Jönsson. Den 22-åriga anfallaren har en historia i Halmstad-fotbollen med Halmstads BK och BK Astrio, men spelar till vardags i norska Stabæk. En klubb som hennes pappa Jan Jönsson är starkt förknippad med sedan det norska ligaguldet på herrsidan 2008.

Truppen

Målvakter:
Emma Holmgren, Olympique Lyon
Emma Lind, AS Roma
Angel Mukasa, FC Rosengård

Utespelare:
Wilma Carlsson, Umeå IK
Josefin Harrysson, Kristianstads DFF
Ebba Hed, Madrid CFF
Molly Johansson, BK Häcken
Nellie Lilja, Djurgårdens IF
Hanna Lundkvist, Atletico Madrid
Josefine Rybrink, BK Häcken
Alva Selerud, Linköpings FC
Emma Östlund, Eskilstuna United
Marika Bergman Lundin, BK Häcken
Stinalisa Johansson, Djurgårdens IF
Zara Jönsson, Stabæk
Cornelia Kapocs, Linköpings FC
Loreta Kullashi, FC Rosengård
Paulina Nyström, Eskilstuna United
Freja Olofsson, Racing Louisville
Beata Olsson, Florida State University
Beatrice Persson, Bröndby IF
Felicia Saving, Eskilstuna United
Linn Vickius, Eskilstuna United
Wilma Öhman, KIF Örebro

Spelschemat

Sveriges matcher sänds på Sportkanalen (Cmore)

22 juni:
Sverige – Indien (Ängelholms IP)
18:00

28 juni:
Sverige – USA (Vittsjö IP)
18:00