Foto: Bildbyrån

Gårdagens VM-kvalmatcher bjöd inte direkt på några skrällar men det var nära. Spanien fick i torsdags bara med sig en poäng från matchen mot Grekland och igår var spanjorerna nära att spela oavgjort mot Georgien men ett sent mål av Dani Olmo sänkte Georgien. Ett resultat som stack ut var Danmarks kross mot stackars Moldavien. Danmark vann med hela 8-0. Tio av av elva spelare var dessutom nya i Danmarks startelva från den första kvalmatchen. 

Sverige lyckades igår ta sin andra raka seger i kvalet och är därför fortsatt etta i kvalgrupp B. Sveriges nästa VM-kvalmatch spelas den 2 september. Då står Spanien för motståndet. Flera spelare i Sverige imponerade speciellt Emil Forsberg. Han flöt runt på planen i sin fria roll och fördelade bollar. Den enda som saknades för att kröna insatsen var ett mål.

England har inlett VM-kvalet stabilt med två raka segrar med målskillnaden 7-0. Igår städades Albanien av när Harry Kane gjorde sitt första landslagsmål sedan i november 2019. För England väntar dock tuffare motstånd redan på onsdag. Då möter laget Polen med stekhete Robert Lewandowski på topp. En fin duell mellan Kane och Lewandowski kan man tro.

Samtliga resultat från gårdagens matcher:

Kazakstan-Frankrike 0-2
Georgien-Spanien 1-2
Danmark-Moldavien 8-0
Armenien-Island 2-0
Albanien-England 0-2
Bulgarien-Italien 0-2
Kosovo-Sverige 0-3
Schweiz-Litauen 1-0
Ukraina-Finland 1-1
Israel-Skottland 1-1
Österrike-Färöarna 3-1
Polen-Andorra 3-0
San Marino-Ungern 0-3
Rumänien-Tyskland 0-1
Nordmakedonien-Liechtenstein 5-0

Artikeln är skriven av:

Martin Fredriksson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid