Omslagsbilden till detta inlägg är ifrån UEFA:s hemsida

Det är nu enbart sex matcher kvar i kvalet till VM och under helgen utökades antalet klara lag till 28 stycken. Förutom att man i det afrikanska kvalet fick fram sina fem representanter, så blev det även klart att Schweiz och Kroatien kommer att delta i turneringen, samtidigt som Grekland och Nordirland missar turneringen.

Senegal kunde under sin match i fredags besegra Sydafrika med 0-2 på bortaplan och därmed säkra förstaplatsen i gruppen, trots att samtliga fyra lag har en match kvar att spela.

I afrikanska grupp A var resultaten i bägge matcherna under lördagen avgörande för vilket utav lagen som skulle vinna gruppen. Trots att Kongo vann över Guinea samtidigt som Tunisien spelade lika mot Libyen kunde Tunisien säkra sin VM-plats med enbart en poäng mer än grupptvåan Kongo.

I grupp C blev det Marocko som vann mötet mellan de två topplagen och även hela gruppen. Elfenbenskusten fick se sig besegrade med 0-2 på hemmaplan och kunde därmed inte klättra förbi i tabellen.

Söndagens match mellan Schweiz och Nordirland blev en mållös sådan, där Schweiz straffmål i torsdagens möte blev det enda som gjordes i de två matcherna. Därmed blev laget klara för mästerskapet. Även i Grekland blev det en mållös match, där det hade krävts en hel del mål för att ta igen Kroatiens tidigare 4-1 seger. Därmed blev Kroatien det andra europeiska laget att ta sig vidare ifrån playoffen.

Samtliga lag som är klara för VM är:
Ryssland, Brasilien, Iran, Japan, Mexiko, Belgien, Saudiarabien, Sydkorea, Tyskland, England, Egypten, Nigeria, Polen, Spanien, Costa Rica, Serbien, Island, Frankrike, Portugal, Panama, Argentina, Colombia, Uruguay, Senegal, Tunisien, Marocko, Schweiz och Kroatien.

Lag som fortfarande har en chans på VM-spel:
Sverige, Italien, Irland, Danmark, Nya Zeeland, Peru, Australien och Honduras.