Foto: Wikipedia

Herrlandslaget- och U21-landslagets landskamper i oktober kan flyttas från Sverige till annan mark. Detta på grund av det rådande inreseförbudet.

De nuvarande regler gällande resor in till Sverige gäller som så att samtliga icke-nödvändiga resor från länder utanför EU (samt Storbritannien, Norge, Schweiz, Island och Liechtenstein) ej får genomföras.

Det drabbar de svenska landslagen. I oktober ska herrlandslaget ta emot Ryssland på Friends Arena i en träningslandskamp. Och veckan efter tar U21-landslaget emot Armenien i EM-kvalet.

Att regeringen har valt att förbjuda resor in i landet, även när det gäller elitidrott, är något som Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand ifrågasätter.

– Det är orimligt, fotbollen och övrig idrott bör ges samma undantag som många andra verksamheter fått, säger han till förbundets hemsida.

Riksidrottsförbundet har skickat in ett förslag till regeringen där man önskar att elitidrotten ska ges dispens gällande inreseförbudet.

–Det är bra och välkommet att RF uppvaktar regeringen i frågan. Vi har tidigare tillskrivit regeringen i samma ärende, men ännu inte fått svar. Skulle vi inte få det undantag vi efterfrågat kommer vi att behöva spela på matcherna på neutral plan – något vi självklart vill slippa, säger Håkan Sjöstrand.

Om inreseförbudet står sig om en månad så kan alltså Svenska Fotbollförbundet få flytta sina hemmalandskamper till bortaplan.

Matcherna som kan behöva flyttas

Sveriges herrlandslag – Ryssland 8 oktober, Nationalarenan (landskamp)

Sverige U21 – Armenien 13 oktober, Olympia (EM-kval)

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid