Det har varit många turer kring Copa America som planeras att dra igång på söndag. Trots stora protester står det nu klart att turnering kommer spelas som planerat.

Sedan Brasilien klev in och tog över värdskapet för det sydamerikanska fotbollsmästerskapet har det uppstått stort ramaskri i nationen. Landet har fortfarande en mycket stor smittspridning i samhället och såväl befolkningen som fotbollsspelare och ledare har varit kritiska till presidenten Jair Bolsonaros beslut att hålla turneringen i Brasilien. Det ryktades till och med att landets egna landslag skulle stå över turneringen, då spelarna inte ville svara på frågor kring turneringen i samband med veckans VM-kval samling.

För att lugna befolkningen har man nu tagit frågan hela vägen till Högsta Domstolen, där majoriteten av domarna gjorde bedömningen att turneringen inte utför någon oacceptabel hälsorisk för landet. Samtidigt beordrar man de lokala myndigheterna att vidta extra säkerhetsåtgärder för att minska riskerna för ökade smittofall.

Årets upplaga av Copa América inkluderar tio lag ifrån kontinenten och matcherna pågår mellan 13 juni och 11 juli. Regerande mästare är Brasilien, som öppnar turneringen mot Venezuela på söndag kväll svensk tid. Du kan se alla möten ifrån turneringen hos Viaplay.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid