Foto: Uefa.com

De spelarna som kommer att representera Sverige i VM är nu i full gång med att spela ihop sig inför det stundande mästerskapet. Med sig har de alla varsin ryggsäck med erfarenheter ifrån tidigare matcher iklädda landslagströjan. Här har vi sammanställt alla spelarnas tidigare landskamper och mål, samt större mästerskap som de har varit med om med A-landslaget. Siffrorna nedan gäller fram till och med idag och inräknat är därmed inte helgens möte med Danmark, samt den kommande landskampen mot Peru.

Målvakter
Robin Olsen
Har spelat 16 A-landskamper, varav 10 vunna. Årets VM blir hans första större mästerskap.

Karl-Johan Johnsson
Har spelat 5 A-landskamper, samt 21 matcher i U21- och U19-landslagen. Har tidigare bara stått i mål under svenska träningslandskamper för A-landslaget och mästerskapet är därmed hans allra första.

Kristoffer Nordfeldt
Har spelat 8 A-landskamper, samt 20 matcher i U21- och U19-landslagen. Matcherna han hittills har spelat har alla varit träningslandskamper.

Backar
Mikael Lustig
Har spelat 64 landskamper med A-laget och här gjort 6 mål, varav 3 utav dessa kom under VM-kvalet. Hans tidigare mästerskapsmeriter består bland annat utav EM 2016 och 2012, samt kvalen till samtliga efterföljande mästerskap.

Andreas Granqvist
På meritlistan finns hela 70 matcher med landslaget, där det blivit 6 bollar i mål. Sedan EM 2008 har han varit en självklar spelare i den svenska truppen och har därmed deltagit i sex mästerskapskval samt tre EM.

Victor Nilsson Lindelöf
Har spelat 19 matcher för landslaget, samt ytterligare 35 matcher i juniorlagen. Hittills har det blivit ett mål i landslagströjan, vilket kom i VM-kvalmötet med Bulgarien. När Sverige spelade EM 2016 fanns Nilsson Lindelöf med i laguppställningen.

Ludwig Augustinsson
Har spelat 14 matcher för landslaget, samt ytterligare 40 matcher i juniorlagen. Vid det senaste europeiska mästerskapet fanns han med på bänken och VM blir då en ny möjlighet till spel i ett stort mästerskap.

Emil Kraft
Har spelat 11 matcher för landslaget, samt ytterligare 25 matcher i juniorlagen. 2015 var han med och tog U21-guld, men det stundande världsmästerskapet blir hans första turnering ihop med A-landslaget.

Filip Helander
Har endast spelat 4 matcher för landslaget, samt ytterligare 23 matcher i juniorlagen. Han gjorde sitt första framträdande i A-laget under förra året och fanns med på bänken under samtliga matcher i VM-kvalet, där han fick speltid i ett utav mötena.

Pontus Jansson
Har spelat 14 matcher för landslaget, samt ytterligare 36 matcher i juniorlagen. Han fanns med i truppen till EM i Frankrike, men fick ingen speltid i turneringen eller det föreliggande kvalet. Under kvalet till VM fick han speltid i två utav matcherna.

Martin Olsson
Har spelat 42 matcher för A-laget, där det blivit 5 mål för Olsson. Bland tidigare mästerskapsmeriter finns kvalspel inför VM 2014 och 2018, EM 2012 och 2016 samt dpel i de två europeiska turneringarna.

Mittfältare
Viktor Claesson
Har spelat 21 matcher för landslaget, där det blivit 3 mål i matcherna. Förutom träningslandskamper så var VM-kvalet den första chansen som Claesson fick på planen, där han deltog i sammanlagt åtta matcher.

Sebastian Larsson
Har spelat hela 98 svenska landslagsmatcher och 6 mål, vilket gör honom till den mest meriterade spelare i truppen. Han var med Sverige i EM 2016, 2012 och 2008, samt att han deltagit i alla mästerskapskval sedan dess.

Albin Ekdal
Har spelat 32 matcher för landslaget, samt ytterligare 38 matcher i juniorlagen. Årets mästerskap blir Ekdals andra, då han var med och spelade EM för 2 år sedan. Dessutom har han spelat kvalmatcher till mästerskapen 2014, 2016 och 2018.

Emil Forsberg
Har spelat 34 matcher för landslaget, där det blivit 6 mål i matcherna. Han har funnits med på plan i samtliga kvalmatcher till årets mästerskap och där bidragit med 4 bollar i mål. Övriga meriter är EM 2016 samt det föreliggande kvalet.

Jimmy Durmaz
Har spelat 44 matcher för landslaget, där det blivit 3 mål i matcherna. I VM-kvalet blev det mål mot Frankrike och speltid i ytterligare sju matcher. Andra meriter med landslaget består utav EM 2016 och det tillhörande kvalet, samt kvalet till förra VM.

Gustav Svensson
Har spelat 11 matcher för landslaget, samt ytterligare 24 matcher i U21-landslaget. Redan 2009 gjorde han debut i landslaget, men det är först under de senaste tre åren som han fått mer kontinuerlig speltid. Hittills har det inte blivit några mästerskap, men dock kval till EM 2016 och VM 2018.

Oscar Hiljemark
Har spelat 20 matcher för landslaget, där det blivit 2 mål i matcherna. 2015 var han med och vann U21-guld och för seniorlaget har det blivit medverkan i en del vänskapsmatcher, samt kvalen till VM 2018 och EM 2016 där han även fanns med på bänken i Frankrike.

Marcus Rohdén
Har spelat 10 matcher för landslaget, där det blivit 1 mål i matcherna. Det är främst träningslandskamper som Rohdén fått spela, men under VM-kvalet fick han speltid i två utav matcherna.

Anfallare
Marcus Berg
Har spelat 55 svenska landslagsmatcher och gjort 18 mål, vilket gör honom till den mest målrika spelare i truppen. I kvalet till VM blev det hela 8 bollar i målet och utöver kval till fyra tidigare turneringar, finns spel i EM 2016 med på meritlistan.

Ola Toivonen
Har spelat 57 matcher för landslaget, där det blivit 13 mål i matcherna. Han fanns med i den svenska truppen under EM 2012 och har även spelat i kvalmatcherna till de 4 senaste mästerskapen. I VM-kvalet här senast blev det totalt 3 mål i 10 matcher.

John Guidetti
Har spelat 20 matcher för landslaget, där det blivit 1 mål i matcherna. Under sin tid i U21-landslaget var han med och tog hem guldet och blev efter det ett med svenska folket. Andra stora mästerskap som han spelat är EM 2016, samt kvalet till denna turnering.

Isaac Kiese-Thelin
Har spelat 18 matcher för landslaget, där det blivit 2 mål i matcherna. Under kvalet till VM fanns han med på bänken i 8 matcher och blev inbytt i majoriteten utav dessa och i mötet med Vitryssland lyckades han göra ett mål. Andra meriter med landslaget är kvalmatcher till EM.


Borussia Dortmund - Real Madrid