Foto: Bildbyrån

Det svenska damlandslaget stod för en imponerande insats i ett av genrepen till OS i Tokyo i sommar. Sverige spelade 1-1 mot USA efter en snöplig straffkvittering från amerikanerna på slutet.

Under lördagskvällen spelade Sverige sin första av två matcher under denna landslagssamling. De båda landskamperna blir genrep mot det kommande OS-slutspelet i sommar.

Lördagsmatchen spelades mot världsettan på rankingen, USA. Amerikanerna har en imponerade vinstsvit bakom sig med 37 matcher utan förlust, som höll på att spräckas av Sverige på Friends Arena under kvällen.

Sverige tog ledningen i den 37:e matchminuten genom Lina Hurtig. Juventus-spelaren nickade in sitt 11:e mål i landslaget efter att Kosovare Asllani skruvat en hörna mot den främre stolpen.

Sverige var nära att utöka sin ledning precis innan paus när Fridolina Rolfö utnyttjade ett slarv i USA:s backlinje och stod för en fin prestation ända fram till det sista avslutet, som räddades av USA:s målvakt.

Den andra halvleken bestod en hel del av försvarsspel för svensk del när amerikanerna tryckte på. Sveriges försvar imponerade dock och länge såg det ut som att den amerikanska sviten på 37 matcher utan förlust skulle brytas. Men i den 86:e matchminuten river Sofia Jakobsson ner en amerikan i eller utanför straffområdet och domaren blåser straff.

Fram till straffpunkten klev hjälten från VM 2019, Megan Rapinoe och placerade bollen hårt bakom Jennifer Falk i Sveriges mål. Falk var nära att nå bollen och var i övrigt Sveriges bästa spelare under matchen.

Matchen slutade 1-1 och USA kan fortsätta sin förlustfria svit, men Sverige kan lägga till en bra insats på sitt konto inför OS i sommar efter att ha tagit en poäng av världens bästa nation.

Sverige genrepar mot Polen på tisdag 13 april i landslagssamlingens andra och sista match. Matchen startar 18.30 och sänds på SVT.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Bayern Munich - Real Madrid