Foto: Bildbyrån

Det svenska landslaget är nu samlat för att inta den sista VM-kvalsamlingen och möten med Georgien och Spanien. Nedan går vi igenom förutsättningarna för samlingen.

Om drygt en vecka så kan Sverige vara klart för VM 2022 i Qatar. Blågult har allt i egna händer inför årets sista landslagssamling där Sverige ska ställas mot Georgien och Spanien.

För att Sverige ska nå VM med en direktplats så krävs det att man håller i sin ledning i kvalgruppen. På torsdagen den 11 november så möter Sverige ett Georgien på bortaplan med matchstart 18:00. Ett par timmar senare så spelar Spanien borta mot Grekland. Resultaten i den matchen bestämmer förutsättningarna för den allra sista kvalmatchen där Sverige besöker Spanien i Sevilla.

Nu har landslaget samlats i samlad tropp för att förbereda sig inför de viktiga matcherna som komma skall. Janne Andersson har samlat 26 spelare till landslagstruppen. På onsdag reser man till Georgien.

Var sänds VM-kvalet?

Sveriges VM-kvalmatcher mot Georgien och Spanien sänds i TV4 och på C More, precis som samtliga VM-kvalmatcher gjort under året.

Truppen till VM-kvalet:

Sveriges trupp till VM-kvalmatcherna mot Spanien och Georgien.

Sveriges spelschema:

11 november:
Georgien – Sverige, 18:00 (TV4/C More)

14 november:
Spanien – Sverige, 20:45 (TV4/C More)

Tabellen i VM-kvalet

  1. Sverige, 15p (+9)
  2. Spanien, 13p (+8)
  3. Grekland, 9p (+1)
  4. Georgien, 4p (-8)
  5. Kosovo, 4p (-10)

Se samtliga tabeller i VM-kvalet.


Borussia Dortmund - Real Madrid