Foto: Bildbyrån

Sveriges damlandslag ska försöka bärga en VM-plats under kommande veckan. Idag samlas landslaget i Göteborg för att ladda upp inför en viktig vecka. Mittfältaren Elin Rubensson får dock vänta med att ansluta till truppen.

På torsdag (7 april) så väntar en tuff drabbning för Sverige i VM-kvalet när man möter Georgien på bortaplan. I nästa vecka (12 april) så väntar sedan Irland på Gamla Ullevi för att avsluta detta landslagsläger. Under den kommande veckan så kan Sverige bli klara för VM 2023 som spelas i Australien och Nya Zeeland.

Med full pott hittills i VM-kvalet, efter fem spelade matcher, så har Sverige goda förutsättningar att bli VM-klara redan nu i april månad. Landslaget kommer att samlas idag (4 april) i Göteborg för två dagars uppladdning. Detta för att sedan resa till Georgien och närmare bestämt staden Gori i mitten på veckan. På torsdag så väntar möte med georgierna på bortaplan där Sverige är stora favoriter.

Med på samlingen under dagen finns inte Elin Rubensson. Häcken-mittfältaren kommer inte att bli spelklar till matchen mot Georgien på grund av en skada. Men landslaget är i gott hopp om att Rubensson finns tillgänglig för spel mot Irland den 12 april.

– Elin har inte kommit hela vägen fram i sin rehabilitering för att vara aktuell för spel i matchen mot Georgien på torsdag. Därmed fortsätter hon sin rehabilitering med klubblaget i inledningen på veckan, med förhoppningen att hon kan ansluta till oss när vi återvänder till Göteborg på fredag efter den första matchen, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Någon ersättare har ännu inte meddelats från landslagets sida. Peter Gerhardsson tog ut 26 spelare i truppen inför samlingen och har gott om alternativ för att ersätta Rubensson kortsiktigt. Se hela truppen till VM-kvalet här.

Spelschemat

7 april:
Georgien – Sverige
18:00

12 april:
Sverige – Irland (Gamla Ullevi)
18:30


Borussia Dortmund - Real Madrid