Foto: Pixabay

Nu är det dags! Idag drar FIFA Club World Cup 2019 igång och vi har åtta spännande matcher att se fram emot. Klubblag från världens kontinenter har vunnit stora titlar inom sina gränser och det är alltså dags för dem att drabbas samman i en av de mest underskattade turneringarna. Vem vinner världsmästerskapet för klubblag år 2019?

Förra året lyckades Real Madrid bärga sin fjärde titel totalt. De lyckades först och främst kvalificera sig till VM för klubblag genom att vinna Champions League säsongen 2017/2018. De vita marängerna från Madrid lyckades slå Kashima Antlers i semifinalen, för att sedan krossa Al-Ain i finalen med hela 4-1.

Och nu är det alltså dags för nya lag att göra upp om VM-pokalen 2019. Lagen som har kvalificerat sig är Flamengo (vinnare av Copa Libertadores), Liverpool FC (vinnare av Champions League), Al-Hilal (vinnare av AFC Champions League), Espérance de Tunis (vinnare av CAF Champions League), Monterrey (vinnare av CONCACAF Champions League), Hienghéne Sport (vinnare av oceanska Champions League och Al-Sadd (vinnare av Qatar Stars League). Espérance de Tunis är det enda av årets lag som även deltog vid fjolårets mästerskap. Detta år äger turneringen rum i Qatar, var konfederationen AFC agerar värd. Turneringen kommer att spelas i Doha, på arenorna Khalifa International Stadium och Jassim bin Hamad Stadium.

Mästerskapet, som spelats sedan 2000, inleds med en första runda som bara består av en match. I den matchen ställs Al-Sadd mot Hienghéne Sport. Den andra rundan bjuder på två matcher. Monterrey ställs mot vinnaren av match 1 i den ena tillställningen. Den andra matchen tar sig Al-Hilal an Espérance de Tunis. In till semifinalerna tågar Liverpool och Flamengo in och kommer att möta vinnarna av den andra rundan.

Första rundan

11 december
Match 1: Al-Sadd – Hienghéne Sport

Andra rundan

14 december
Match 2: Monterrey – Vinnaren av match 1
Match 3: Al-Hilal – Espérance de Tunis

Semifinaler

17 december
Semifinal 1: Vinnaren av match 2 – Liverpool FC
Semifinal 2: Flamengo – Vinnaren av match 3
Match om femteplats: Förloraren av match 2 – Förloraren av match 3

Final

21 december
Final: Vinnaren av semifinal 1 – Vinnaren av semifinal 2
Match om tredjeplats: Förloraren av semifinal 1 – Förloraren av semifinal 2

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid