Omslagsbilden till detta inlägg är hämtad från Wikimedia Commons

Efter att sommarens VM är över kommer de europeiska landslagen att spela i den helt nya fotbollsligan Nations League, där lagen i ett helt nytt format får möta varandra. I förra veckan kom även nyheterna om att FIFA-presidenten Gianni Infantino lagt fram förslag för en ytterligare ny tävling inom fotbollens värld.

Det som föreslagits är en turnering som på många sätt liknar de som kommer att spelas i såväl Europa som Nord- och Centralamerika till hösten, men här har lag ifrån hela världen chansen att delta. De åtta bästa lagen skulle sedan gå vidare till en mindre turnering som kan liknas med Confederations Cup. Vad som skulle ske med denna turnering ifall förslaget går igenom är oklart, men med stor sannolikhet skulle den i så fall plockas bort.

Förslaget behöver dock bli godkänt innan turneringen kan bli verklig, vilket då skulle ske för första gången under hösten 2021. Sedan är det tänkt att turneringen återkommer med två års mellanrum. Förslaget har fått blandade reaktioner och många tycker att den nya tävlingen i kombination med de regionala mästerskapen som EM, ligorna som Nations League, vanliga VM samt kvalet dit gör att schemat blir för fullt för att säsongerna ska kunna flyta på i ett bra tempo.