Foto: Bildbyrån

På onsdag drar årets upplaga av Algarve Cup igång och de svenska damerna är redan på plats i Portugal. Vädret den här gången är betydligt bättre än i fjol, då finalmötet med Nederländerna fick ställas in på grund av extremt regn. Nu hoppas det svenska laget på nya framgångar mot hemmanationen och Schweiz som man möter på i gruppspelet. Hur man presterar där avgör i sin tur vilken efterföljande placeringsmatch som kommer att spelas, där en gruppseger innebär final- eller bronsmöte.

Varken någon av motståndarna har lyckats ta hem turneringen under åren som gått och i fjol hamnade Portugal på en tredjeplats. För Schweiz del har man tidigare bara spelat i turneringen vid ett tillfälle, vilket var 2015. Då kom man trea i sin grupp och på en åttondeplats totalt.

Sedan truppen till turneringen plockades ut har det inte skett några förändringar, utan det är samma tjejer som får chansen.

– Vi ser fram emot turneringen, sa förbundskapten Peter Gerhardsson vid trupp-uttagningen och förhoppningsvis finns de positiva förväntningarna kvar även nu.

För den som vill följa damernas matcher i turneringen kommer dessa att sändas av C More.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid