Imorgon inleds den avslutande och kanske mest viktiga kvalomgången för de europeiska landslagen. Det är här som det avgör vilka nio lag som vår varsin direktbiljett till det stora världsmästerskapet, samt vilka åtta lag som får en ny chans i de följande play-off matcherna som spelas i november.

Hittills är det endast Belgien som har lyckats säkra en VM-plats, trots att laget har två matcher kvar att spela. Däremot är det många lag som fortfarande är med i leken och har chansen på gruppvinst. Samtidigt finns det vissa lag som enbart har chans på en andraplats samt lag som inte kommer kunna knipa tillräckligt med poäng för att få en bra placering.

Sveriges chanser på VM
För Sveriges del är det många saker som måste klaffa för att en gruppvinst ska falla på sin plats. Laget har ett möte med Luxemburg framför sig på lördag som sedan följs upp med ett avslutande möte med Nederländerna. För att säkra en topp två-placering krävs det att man vinner mot Luxemburg, samtidigt som Nederländerna plockar mindre än tre poäng mot Vitryssland.

Om båda lagen vinner sina matcher så är det fortfarande ett försprång på tre poäng för Sverige och då är det mötet mellan lagen på tisdag som avgör det hela. Sverige har målskillnaden på sin sida, men för att säkra det hela ytterligare kan en stor vinst på lördag vara behövligt.

Ännu finns en liten chans att Sverige till och med skulle gå och vinna hela gruppen och därmed ta sig direkt till VM. Dock kräver detta att Frankrike förlorar mot Bulgarien samtidigt som Sverige vinner båda sina kommande matcher.

Sverige-Luxemburg börjar klockan 18:00 på lördag och går att se i Kanal 5. Matchen mellan Bulgarien och Frankrike visas i Kanal 9 klockan 20:30, samtidigt som Vitryssland-Nederländerna visas i Eurosport.


Borussia Dortmund - Real Madrid