Imorgon klockan 14:00 så hålls lottningen inför playoff-matcherna i det europeiska VM-kvalet. Här deltar åtta nationer, de bästa grupptvåorna ur kvalets tidigare skede, som kommer att lottas in i fyra par. Lagen i vardera par kommer sedan att göra upp i ett dubbelmöte med en match var på hemmaplan, där den totala poängen avgör vilket utav lagen som kniper en utav de fyra sista VM-biljetterna.

Lagen är inför lottningen indelade i två grupper, med seedade och oseedade lag. Sverige hamnade tyvärr i den oseedade gruppen och kommer därmed att lottas mot ett motstånd som åtminstone på pappret är ett bättre lag. Seedade lag och möjliga motståndare är Schweiz, Italien, Danmark och Kroatien. Här följer en liten summering utav lagen:

Schweiz
I kvalet var det enbart målskillnaden som separerade laget och gruppvinnaren Portugal ifrån varandra, vilket tyder på vilken form laget just nu är i. Vid tio tillfällen har Schweiz varit med i VM och då som längst gått till kvartsfinal. Det har gått hela 15 år sedan Sverige mötte laget senast och då slutade mötet i Malmö oavgjort.

Italien
Ett utav de mest framgångsrika landslagen genom VM-historien är utan tvekan Italien. Med 18 mästerskap och 4 VM-guld och ytterligare tre medaljer i ryggen så kan man komma att bli ett tufft motstånd. Under kvalet blev det flertalet segrar och enbart en förlust. Senast som Sverige och Italien möttes på plan var under EM 2016, då Italien vann med 1-0.

Danmark
Landslaget som Sverige besegrade i liknande sammanhang inför EM 2016. Under åren har Danmark deltagit i VM-slutspel vid fyra tillfällen, där man som bäst har tagit sig till kvartsfinal. I kvalets gruppspel fick man med sig sex vinster, däribland en 4-0 seger mot gruppvinnaren Polen.

Kroatien
Det kroatiska laget bjöd på en blandad kompott under kvalets gruppspel, där man bland annat vann över Kosovo med 5-0 på bortaplan. Vid fyra tillfällen har laget deltagit i VM och vid sitt första deltagande 1998 tog man sig hela vägen till ett brons. Senast Sverige spelade mot laget var 2012 och då blev det en svensk seger på bortaplan.


Borussia Dortmund - Real Madrid