Foto: Bildbyrån

Jonna Andersson kommer inte att kunna spela VM-kvalmatchen mot Georgien imorgon. Chelsea-backen lämnar landslagssamlingen på grund av sjukdom.

Imorgon spelar Sverige sin andra av två VM-kvalmatcher denna samling då man tar emot Georgien hemma på Gamla Ullevi. Sverige vann premiärmatchen mot Slovakien med 0-1 och siktar på ännu en seger.

En spelar som startade mötet med Slovakien senast och spelade i stort sett hela matchen var vänsterbacken Jonna Andersson. Chelsea-spelaren kommer dock inte att kunna delta i matchen mot Georgien.

Under måndagen meddelar landslaget att Jonna Andersson lämnar landslagssamlingen i Göteborg. Under helgen meddelade landslaget i ett pressmeddelande att Andersson känt sig hängig och därför inte kunnat träna. Därför lämnar hon nu också samlingen, för att kunna återhämta sig på hemmaplan i London.

– Det är en ren säkerhetsåtgärd både för Jonna själv och hela truppen, säger landslagsläkaren Mats Börjesson till SvFF:s hemsida.

Peter Gerhardsson kommer inte att presentera någon ersättare i truppen. 24 spelare är på plats i Göteborg nu och gör sig redo för mötet med Georgien imorgon (tisdag). Matchstart 18:30, den går att se på SVT 2.


Borussia Dortmund - Real Madrid