Foto: Bildbyrån

VM för klubblag håller på att avgöras i Qatar. Ikväll (söndag) spelas den första av två semifinaler, innan den stora finalen spelas på torsdag. Se information om semifinalerna nedan.

Klubblags-VM är turneringen för vinnarna av Champions League i samtliga kontinenter. I år tävlar endast sju lag i turneringen, då de oceanska mästarna Auckland City valt att dra sig ur.

De två bäst rankade lagen i turneringen är Bayern München (vinnare av europeiska Champions League) och brasilianska Palmeiras (vinnare av Copa Libertadores). Båda dessa lag blev direktkvalificerade till semifinal i klubblags-VM, medan övriga lag fick spela om semifinalplatserna.

Ikväll spelar Palmeiras sin första match i turneringen och ställs mot Tigres. Laget från Mexiko vann sin kvartsfinal mot Ulsan Hyundai från Sydkorea med 2-1 och avancerade därmed till semifinal. Matchen spelas 19:00 svensk tid och sänder ett av två lag till finalen av klubblags-VM.

Den andra semifinalen spelas imorgon (måndag), där Bayern München tar emot de afrikanska mästarna Al-Ahly från Egypten. Vinnarna av den matchen avancerar till finalen på torsdag.

Semifinalerna i klubblags-VM

7 februari, 19:00
Palmeiras (Brasilien) – UANL Tigres (Mexiko)

8 februari, 19:00
Bayern München (Tyskland) – Al-Ahly (Egypten)

Finalen

11 februari, 19:00
Palmeiras/Tigres – Bayern München/Al-Ahly

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid