Omslagsbilden till detta inlägg är hämtad från UEFA:s hemsida

På torsdag kommer det svenska damlandslaget att ställa sig på planen på Haladás Sportkomplexum i Ungern, där man kommer att fortsätta kampen om en plats i nästa års världsmästerskap i fotboll. Just nu placerar sig de svenska damerna som tvåa i tabellen, där det är en förstaplats som gäller för att kunna säkra en plats i mästerskapet. Skulle man inte lyckas ta sig längre än till en andraplats får man en ny chans till avancemang i ett playoff. Under gårdagen reste den svenska truppen ner till Ungern för de sista förberedelserna och som det ser ut så är samtliga spelare friska och tillgängliga för spel.

De två lagen har redan mötts en gång under kvalet och matchen på svensk mark slutade då 5-0 till Sverige. Dessförinnan möttes lagen under kvalet till EM 2009, där Sverige vann dubbelmötet med sammanlagt 13-0. Matchen mellan lagen har avspark klockan 18:00 och kommer gå att se i Sportkanalen samt via C More.

Andra matcher i kvalomgången
Förutom Sveriges matcher kommer ytterligare tre kvalmöten att spelas under den kommande veckan. Bland annat kommer Kroatien och Ukraina mötas samtidigt som Sveriges match äger rum. Ungern kommer förutom Sverige även att möta Kroatien, samt att Danmark tar emot Ukraina på Viborg Stadion. Sverige och Danmark som ligger på samma poäng har här möjligheten att dra iväg ytterligare inför den nästföljande kvalomgången i juni, samtidigt som Ukraina med två matcher kan komma ikapp.


Borussia Dortmund - Real Madrid