Foto: Bildbyrån

Det svenska herrlandslaget åker årligen på en januariturné och skulle så gjort även nästa år. Men för andra året i rad så tvingas landslaget att ställa in turnén på grund av rådande pandemi.

Under torsdagen så meddelar Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida att det inte kommer att bli någon januariturné efter årsskiftet. Förbundet meddelar att rådande smittläge står till grund för beslutet.

”På grund av den ökade smittspridningen i Sverige och Europa har SvFF idag fattat beslut om att ställa in landslagslägren som var planerade i januari. Det betyder att herrlandslagets januariturné ställs in och även Wintercamp för de yngre landslagen.”, skriver förbundet på sin hemsida.

Den medicinska kommittén har rekommenderat SvFF att ta beslutet och fyller i:

”Medicinska kommittén avråder under nuvarande omständigheter från att deltaga i landslagssamlingar utanför Sverige pga den ökande smittspridningen och den ökande belastningen på sjukvården både i Sverige och i stora delar av Europa. Smittläget bedöms som synnerligen instabilt och svårt att förutsäga.”, skriver de på SvFF:s hemsida.

För andra året i rad blir det ingen januariturné alltså. Den 1 december släppte förbundskapten Janne Andersson truppen till januariturnén, men spelarna kommer inte att få dra på sig landslagsdressen alltså. Lägret var planerat att hållas i portugisiska Algarve.