Sveriges damlandslag ska spela fotbolls-VM 2023 i Australien och Nya Zeeland. Inför VM-premiären den 23 juli ska Sverige spela en inofficiell landskamp mot Filippinerna i Nya Zeeland.

Det svenska landslaget och Peter Gerhardsson i synnerhet har pratat om vikten av en landskamp på nya zeeländsk mark innan VM-premiären mot Sydafrika den 23 juli. Och nu har förbundskapten och förbundet fått bett. Den 17 juli kommer nämligen Sverige att spela mot Filippinerna i Wellington. En match som kommer att spelas i tre perioder över 30 minuter (alltså inte 2×45 min).

– Vi är nöjda över att få till den här inofficiella matchen mot Filippinerna i uppladdningen på Nya Zeeland. Det ger oss möjlighet att inför premiären den 23 juli få en bra genomkörare för hela truppen och samtidigt jobba med vårt spel och våra attityder i matchsituationer mot en VM-nation. Att matchen spelas i tre perioder ger oss dessutom möjligheten att påverka spelarnas belastning i uppladdningen och under tidsomställningen på ett bra sätt tillsammans med det medicinska teamet, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Matchen blir en inofficiell landskamp och kommer att vara stängd vilket förmodligen innebär att inget tv-bolag kommer kunna sända genrepet. Filippinerna ska också spela VM i Oceanien där man ingår i Grupp A.

VM-genrepet 2023

17 juli: (Wellington)
Sverige – Filippinerna