Foto: Bildbyrån

Iran har kvalificerat sig för VM i december. Detta med tre gruppomgångar kvar av det asiatiska VM-kvalet. Iran blir det första landet från Asien (exkluderat värdnationen) som kvalar in till VM.

Det asiatiska VM-kvalet pågår för fullt med sina två grupper. Två lag från varje grupp ska kvala in direkt till VM. Först ut är Iran, som besegrade Irak med 1-0 under torsdagen. Mehdi Taremi gjorde matchens enda mål i matchminut 48 och skickade sitt land till VM i Qatar.

Iran är först ut från de asiatiska gruppspelen att kvala in till VM. Detta med svenskfödde Saman Ghoddos i startelvan. IFK Göteborgs nyförvärv Amir Al-Ammari startade för Irak på det centrala mittfältet. Hammarbys vänsterback Mohanad Jeahze blev inbytt för Irak i andra halvlek.

Med tre omgångar kvar att spela av Asiatiska VM-kvalet så kan Iran spela utan press. Sydkorea kan komma att bli klara bli klara från samma grupp, Grupp A, om man besegrar Syrien på tisdagen den 1 februari. Annars avgörs VM-kvalet i mars.

Grupp B leds av Saudiarabien med Japan och Australien hack i häl. Den gruppen kan också avgöras i början av februari. Annars spelas slutomgångarna den 24 och 29 mars.


Borussia Dortmund - Real Madrid