Foto: Bildbyrån

Inför VM-kvalmatchen mot Kosovo i helgen, så gör herrlandslaget förändringar i truppen. Isaac Kiese Thelin lämnar på grund av skada och ersätts av Alexander Milosevic.

Under den sena onsdagskvällen meddelade landslaget i ett pressmeddelande att man gjort förändringar i VM-kvaltruppen. En av Sveriges många anfallare i truppen, Isaac Kiese Thelin tvingas lämna samlingen i Stockholm.

– Isaac har tyvärr en skada som gör att han lämnar samlingen. Tråkigt för Isaac såklart och jag hoppas han blir frisk snart, säger förbundskaptenen Janne Andersson till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Som ersättare till Kiese Thelin väljer förbundskaptenen inte att ta in ännu en forward (finns redan fyra i truppen) utan istället en mittback. Tillbaka i landslagströjan kommer nu Alexander Milosevic att vara. 29-åringen har gjort en fin säsong med sitt AIK i Allsvenskan och belönas nu alltså med en landslagsplats. Medan Victor Nilsson Lindelöf är kvar i England och väntar på att bli pappa för andra gången så blir en mittback alternativet som ersättare till Isaac Kiese Thelin alltså.

– Då läget är oförändrat när det gäller Victor Nilsson Lindelöf så väljer jag att ta in Alexander Milosević för att täcka upp på mittbackspositionen säger Janne Andersson.

Alexander Milosevic har varit med tidigare i landslaget och gjort totalt 7 landskamper i den blågula tröjan. Han var vice lagkapten i det U21-landslag som överraskande tog hem EM-guldet 2015. Han representerade även Sverige under OS i Rio de Janeiro 2016.


Borussia Dortmund - Real Madrid