Sverige var det sämre laget och Grekland gjorde det mesta rätt. Alexander Isak ”fixade” först en straff och satte sedan 2-0 själv och lyckades därmed vända matchen till svensk seger.

Starten på matchen påminner starkt om det senaste mötet lagen emellan. Sverige försöker press högt, men Grekland spelar förbi och kontrar snabbt. När Sverige vinner boll så är de stressade och får inte någon bra kontroll vilket slutar med Grekland ofta vinner tillbaka boll på Sveriges planhalva.

Efter 10 min så verkar Sverige fått lite mer lugn och något bättre kontroll. Trots detta så är det Grekland som får den första riktigt farliga chansen. Efter en kontring så lägger Georgios Masouras bollen i stolpen.

Först efter 27 minuter fick Sveriges sitt första skott på mål. Då var det en halvdant skott av Forsberg som grekiska målvakten enkelt fångade.

Vangelis Pavlidis nickar bollen i ribban och sedan följs detta upp av ett hårt skott. Grekland trycker på och Sverige har tur att det enbart står 0-0 vid halvtid.

Isak ”fixar” straff

Den andra halvleken startar på liknande sätt som första. I den 55:e minuten får Quiasion till ett bra skott och grekiska målvakten får göra en fin räddning. Bara något senare blir Alexander Isak kapad i straffområdet av Konstantinos Mavropanos och Sverige tilldöms straff. Forsberg kliver fram till punkten och ger Sverige ledningen.

Utspark från Olsen når ända fram till Isak som tunnlar grekiska målvakten och sätter 2-0. Assist till Robin Olsen och Alexander Isak närmar sig titeln som matchens lirare.

Sverige hade turen på sin sida i denna match då Grekland var det bättre laget under större delen av matchen. Denna seger var otroligt viktig och Sverige har alla möjligheter att vinna sin kvalgrupp. Nästa match är mot Georgien 11:e november och sedan avslutas kvalet mot Spanien tre dagar senare.