Foto: Bildbyrån

Janne Andersson var nominerad till Årets ledare tillsammans med Håkan Carlsson – Orientering, Peja Lindholm – Curling och Wolfgang Pichler – Skidskytte. Det var den osannolika playoffvinsten mot Italien samt att Sverige nådde kvartsfinalen i fotbolls-VM 2018 som var bidragande till utmärkelsen.

Idrottsakademins motivering lyder:
”Janne Andersson är en temperamentsfull förbundskapten, som står stadigt med fötterna i den svenska myllan. Under hans ledarskap har Sverige blivit en lagmaskin som överraskat gång på gång.”

– Jag vill tacka spelarna, ”Granen” och ”Sebban” som är representerade här i dag. Hela spelartruppen, svenska fotbollslandslaget, är verkligen ett lag som ställer upp för varandra på ett fantastiskt sätt både på och utanför planen. Och det har gjort att vi lyckats vinna lite matcher, och ska vinna fler framöver också är det tänkt, sa Andersson på Idrottsgalans scen.

Det Janne Andersson lyckats åstadkomma på så kort tid och samtidigt som flera nyckelspelare slutade i landslaget är fantastiskt. När Janne tillträdde trodde vi på VM-fotboll.se att svensk fotboll skulle ha en tung period framför sig, men istället är det flera bragder som åstadkommits. Vi hoppas på en fortsatt framgång i det kommande EM-kvalet.

Artikeln är skriven av:

Anders Granström – Ansvarig utgivare & Sportjournalist
[email protected]
073-9917157

>> Läs mer om mig här