Foto: Bildbyrån

Sveriges förbundskapten för herrar Janne Andersson har förlängt sitt kontrakt som sträcker sig till och med EM 2024. Det meddelar SvFF på sin Twitter. 

Tidigare i veckan förlängde damernas förbundskapten Peter Gerhardsson sitt kontrakt med det Svenska fotbollförbundet. Nu är det alltså Janne Anderssons tur.

Jag brukar säga att jag har världens bästa jobb och det menar jag verkligen. När vi började diskutera förlängning fanns det inget tvivel för mig. Jag och staben runt mig har hela tiden fått mycket bra stöd och förutsättningar från förbundet. Jag ser framemot att tillsammans med mina medarbetare ta oss an de häftiga utmaningar som ligger framför oss, säger han till SvFF:s officiella hemsida.

Generalsekreteraren för det Svenska fotbollförbundet Håkan Sjöstrand är nöjd över deras förlängning med förbundskaptenen.

Det känns mycket bra att vi har förlängt kontraktet med Janne Andersson. De framgångar och resultat som Janne och hans stab har uppnått talar för sig själv. Janne har också ett ledarskap som passar bra in oss hos på SvFF. Vi strävar alltid efter kontinuitet och tror att den långsiktighet och stabilitet vi nu får kommer vara bra för vår landslagsverksamhet, säger han.

Den tidigare tränaren för bland annat Halmstad och IFK Norrköping tillträdde som förbundskapten 2016 efter att ha tagit ett SM-guld med just IFK Norrköping ett år tidigare.

Han tog sitt Sverige till VM 2018 i Ryssland efter att ha slagit ut Italien i playoff. I mästerskapet skrällde sig Sverige till en kvartsfinal där England blev ett för tufft motstånd.

Förbundskaptenens kontrakt sträckte sig tidigare till EM 2020 som skulle spelats i år. Men nu bekräftar SvFF på Twitter alltså att Janne Andersson förlängt sitt kontrakt till och med EM 2024 i Tyskland.

Däremellan ska Sverige spela ett EM nästa år samt ett VM 2022 i Qatar. Andersson får därmed leda Sverige i samtliga mästerskapskval och mästerskap till 2024.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid