Foto: Bildbyrån

Sverige har en bra chans på avancemang till VM efter segern mot Spanien. Men att titta på tabellen är inte aktuellt hittills för förbundskaptenen Janne Andersson.

Under tisdagen höll herrlandslaget en presskonferens från Aten inför morgondagens match mot Grekland i VM-kvalet. Där befann sig lagkaptenen Victor Nilsson Lindelöf och Janne Andersson för att svara på pressens frågor.

Lagkaptenen ser positivt på segern mot Spanien sedan och medger att landslaget har med sig vind i seglen. Men trots att Grekland på pappret är ett sämre lag så anser Manchester United-stjärnan att det är viktigt att vara på tå.

– Det ger oss självförtroende att vi kan vinna mot Spanien. Vi vill vinna matchen imorgon också och det är precis samma press på oss som mot Spanien, säger Victor Nilsson Lindelöf på presskonferensen.

Både Nilsson Lindelöf och Janne Andersson fick frågor gällande tabellplaceringen. Spanien leder för tillfället gruppen med en poäng före Sverige, men Sverige har två matcher mindre spelade och har ett bra läge inför fortsättningen av VM-kvalet. Men förbundskaptenen, som är känd för att ta en match i taget, har inte sneglat för mycket på gruppställningen.

– Vi har inte pratat om tabellen en gång. Är det något vi har varit bra på under de här fem åren så är det att nollställa och förbereda oss för en ny match, säger Janne Andersson och fortsätter:

– Vi har inte pratat tabell och det kommer vi inte göra på ett tag till, det kan jag säga.

Sverige ställs mot Grekland imorgon med matchstart 20:45 i Aten. Matchen sänds på C More.


Borussia Dortmund - Real Madrid