På en presskonferens med landslagets förbundskapten Janne Andersson och lagkapten Victor Nilsson Lindelöf så meddelar förbundskaptenen hur Sverige förväntas starta mot Grekland imorgon. Se den potentiella startelvan nedan.

Under måndagen höll landslaget en presskonferens med förbundskaptenen Janne Andersson och lagkapten Victor Nilsson Lindelöf, som nyss anslutit till landslagssamlingen efter att han blivit pappa för andra gången under helgen.

Mittbacken är glad över att vara tillbaka med landslaget och över hur allt gick hemma i England, där barnafödseln ägde rum. Han passar även på att hylla sin fru Maja Nilsson Lindelöf samtidigt som han meddelar att allt gick bra kring födseln.

Det gick bra. Vi åkte in på sjukhuset, Maja var en stjärna där och klarade av allting bra. Det är viktigt att alla mår bra och är friska och det är de nu, så det känns bra, säger den svenska lagkaptenen på presskonferensen.

Med sikte på Grekland imorgon känner Victor Nilsson Lindelöf en revanschlust efter förlusten i Aten under septembersamlingen. Men han tror och hoppas att Sverige har lokaliserat problemen sedan den förlusten.

– Vi vet hur Grekland är och hur de spelar, så det gäller att vi följer vår matchplan och är mentalt starka inför den här matchen, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att vi blev lite passiva i vårt försvarsspel senast mot Grekland. När vi hade bollen så hade vi några enkla bolltapp och lite sådana saker. Vi har pratat lite om matchen och vet exakt vad vi ska korrigera och göra annorlunda nu.

Förbundskaptenen Janne Andersson fanns också med på presskonferensen och han meddelar att alla 24 spelare på plats med landslaget är friska och tillgängliga för spel. Janne Andersson har sedan tidigare meddelat att Robin Quaison kommer att få starta i matchen mot Grekland i och med att Dejan Kulusevski är avstängd och lämnat laget. Med Victor Nilsson Lindelöf tillbaka i laget så meddelar Janne Andersson att han går in i startelvan tillsammans med Marcus Danielson i mittförsvaret.

– Det kan jag avslöja. Även om Joakim Nilsson spelade väldigt bra senast mot Kosovo, så känner jag att “Mackan” och Victor har spelat så mycket ihop, därför gör jag det här valet, säger förbundskaptenen.

Janne Andersson får också frågan om det är just de två förändringarna som kommer att göras i startelvan vilket han bekräftar. Det innebär att förbundskaptenen avslöjar den svenska startelvan redan dygnet före avsparken imorgon.

Ni som är här är ju fotbollsexperter och eftersom jag i inledningen av presskonferensen meddelade att alla är friska så tror jag ni förstod det också. Jag tror inte att det står och faller på om Grekland vet om Joakim Nilsson eller Marcus Danielson spelar i försvaret eller inte, säger han.

Sverige möter Grekland imorgon i VM-kvalet hemma på Friends Arena med matchstart 20:45. Matchen sänds på TV4 och C More. Sveriges startelva till den matchen är alltså klar, såvida inget oförutsett händer fram tills matchstart.

Så startar Sverige mot Grekland:

Robin Olsen

Emil Krafth, Victor Nilsson Lindelöf, Marcus Danielson, Ludwig Augustinsson

Viktor Claesson, Kristoffer Olsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg

Robin Quaison, Alexander Isak


Borussia Dortmund - Real Madrid