Sveriges herrlandslag i fotboll ska spela sina avslutande matcher i EM-kvalet. Då har Janne Andersson presenterat sin allra sista trupp som svensk förbundskapten för den här gången.

I november spelar Sverige två oväsentliga matcher i kvalet mot EM 2024 i Tyskland då Blågult redan är avhängda i kampen om en EM-plats. Men matcherna får betydelse på annat håll. I Belgien sköts två svenskar med landslagströjor ihjäl i oktober i Herrlandslagets senaste landskamp och i november ska dödsoffren och den tredje svensken som skottskadades hedras när Sverige möter Estland den 19 november. Dessförinnan står dock Blågult inför ett bortamöte med Azerbajdzjan den 16 november.

För Janne Andersson blir det två speciella bataljer då förbundskaptenen gör sina två sista landskamper under novembersamlingen då hans kontrakt med Svenska Fotbollförbundet bryts den sista december. Under onsdagen presenterade Janne sin sista trupp på posten som förbundskapten, en trupp helt utan överraskningar. Ett glädjebesked för Blågult är att Emil Krafth är tillbaka efter sin långtidsskada och den enda nya spelaren in jämfört med landslagssamlingen i oktober.

Spelschema

16 november:
Azerbajdzjan – Sverige
18:00

19 november:
Sverige – Estland
18:00

Sveriges trupp

Målvakter

Robin Olsen, Aston Villa
Kristoffer Nordfeldt, AIK
Viktor Johansson, Rotherham

Backar

Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United
Carl Starfelt, Celta Vigo
Ludwig Augustinsson, Anderlecht
Filip Helander, Odense
Linus Wahlqvist Egnell, Pogon Szczecin
Emil Holm, Atalanta
Emil Krafth, Newcastle
Ken Sema, Watford
Isak Hien, Hellas Verona

Mittfältare/forwards

Dejan Kulusevski, Tottenham Hotspur
Viktor Claesson, FC Köpenhamn
Emil Forsberg, RB Leipzig
Albin Ekdal, Spezia
Samuel Gustafson, BK Häcken
Jens Cajuste, Napoli
Mattias Svanberg, Wolfsburg
Robin Quaison, Al-Ettifaq
Viktor Gyökeres, Sporting Lissabon
Hugo Larsson, Eintracht Frankfurt
Kristoffer Olsson, Midtjylland
Marcus Rohdén, Fatih Karamgürük

Uppdatering:
Anthony Elanga och Jesper Karlsson tvingades till återbud. Isak Hien och Niklas Hult kallades in sent efter tveksamheter för Ludwig Augustinsson och Emil Holm.