Foto: Bildbyrån

Igår tog Peter Gerhardsson ut landslagstruppen för damlandslaget inför landskamperna i april månad. Då spelar Sverige två träningslandskamper. En på Friends Arena i Stockholm och en på bortaplan. Motståndet står USA och Polen för. Matchen mot regerande VM-mästarna blir ett bra test på truppens kapacitet inför sommarens OS där Sverige vill vara med och slåss om medaljerna.

I den 25 namn stora truppen återfinns en gammal bekantskap. Madelen Janogy som under VM i Frankrike satte spiken i kistan för Sverige i premiärmatchen mot Chile är nu tillbaka i landslaget efter att ha varit utanför sedan i mars 2020. Janogy flyttade efter VM utomlands till tyska Wolfsburg men där började problemen med psykisk ohälsa. Hon fick då ta en paus från fotbollen och bestämde senare för att flytta hem till Piteå för att börja om på nytt. Till nästa säsong kommer Janogy representera Hammarby.

Spelare som inte blivit uttagna är till exempel Anna Anvegård och Nathalie Björn. Rosengårdsduon har inte blivit uttagen på grund av skadeproblem som gör att dom är indisponibla till denna samlingen. Duon är dock högaktuell för en plats i OS-truppen om dom är skadefria tills dess.

Artikeln är skriven av:

Annons: ⇢ Betsson - Få 100 kr att spela på sport när du gör din första insättning

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Martin Fredriksson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Ryssland - Slovakien
Slovenien - Ryssland