Under den pågående kvalomgången så kommer det bli ett flertal lag som blir klara för VM. Sedan tidigare står det klart att Brasilien och Iran lyckats plocka tillräckligt med poäng för att garantera en biljett till VM. Under torsdagen blev det fjärde laget färdigt och detta var Japan.

Laget besegrade Australien med 2-0 i sin näst sista gruppspelsmatch och kunde med de viktiga tre poängen få en ledning på fyra poäng mot grupptvåan Saudiarabien. Japans sista match är just mot Saudiarabien och oavsett utgång för laget så behåller man en stadig ledning i tabellen. För Saudiarabien däremot är det vinst som gäller på tisdag, samtidigt som man hoppas på att Australien som ligger på samma poäng förlorar mot Thailand.

Andra lag som kan komma att bli VM-klara
I den andra asiatiska kvalgruppen är Iran som sagt redan VM-klara och Sydkorea innehar andraplatsen med ett två poängs försprång mot Syrien. Om Sydkorea vinner sin match mot Uzbekistan på tisdag så är även dem klara för mästerskapet. Om inte, så blir det matchen mellan Iran och Syrien som avgör deras vara eller icke vara.

Under gårdagen spelades dessutom den första play-offmatchen mellan Nya Zeeland och Salomonöarna, där en plats i den interkontinentala play-offen står på spel. Matchen slutade 6-1 till Nya Zeeland och returmötet spelas även det på tisdag.


Bayern Munich - Real Madrid