Foto: Bildbyrån

VM-kvalet för Nordamerika har dragit igång. Kvalsystemet är dock lite annorlunda jämfört med till exempel det europeiska VM-kvalet eftersom i Nordamerika är till exempel USA inte med från början eftersom dom ligger så pass högt på världsrankingen att dom kan hoppa över det inledande kvalspelet. I nuläget är det 30 lag indelat i sex olika grupper där ettan i varje grupp går vidare till nästa omgång.

Efter att nästan alla lagen spelat två matcher i sin grupp leder Antigua och Barbuda, Kanada, Curacao, Dominikanska republiken, Nicaragua och Saint Kitts och Nevis. Kanada har imponerat stort och leder sin grupp med full pott och 16-1 i målskillnad. I deras senaste match besegrade dom Caymanöarna med hela 11-0. Att Kanada imponerar stort är inte så konstigt med tanke på vilka talanger nationen besitter. Alphonso Davies och Jonathan David är två unga spelare som spelar regelbundet i Bayern Munchen och Lille.

Nu tar kvalet paus och lagen börjar inte spela förrän i juni nästa gång. Då får vi se om Kanada kan fortsätta som en ångvält genom kvalet till VM 2022.

Artikeln är skriven av:

Martin Fredriksson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Bayern Munich - Real Madrid