Foto: Bildbyrån

Ken Sema kommer inte till spel när herrlandslaget ska spela VM-kval mot Spanien och Georgien. Kerim Mrabti kommer in i hans ställe.

Under gårdagen tog förbundskapten Janne Andersson ut truppen till VM-kvalet mot Georgien och Spanien. Då fanns Ken Sema med som en av 26 spelare i den svenska truppen.

Men idag kom ett bakslag för Sverige och den tidigare Östersund-mittfältaren. Sema tvingas lämna återbud till VM-kvalsamlingen på grund av skada. Yttern som gjort sex framträdanden i Premier League den här säsongen med sitt Watford, kommer alltså inte till spel den 11 och 14 november.

Som ersättare till Ken Sema väljer förbundskapten Janne Andersson att ta in ett relativt nytt ansikte i mittfältaren Kerim Mrabti. Mittfältaren slog igenom stort i IK Sirius för några år sedan innan han fortsatte på den inslagna vägen i Djurgården. I början av 2019 lämnade han svensk fotboll för Birmingham i engelska Championship men tillhör idag belgiska Mechelen. Där har det blivit fem mål på tolv ligamatcher hittills i den belgiska ligan, något som nu belönas med en landslagsplats.

Mrabti har varit med under två januariturnéer, 2016 och 2018, och representerade också Sverige i U21-EM 2017.