Förutom att de europeiska damlandslagen kämpar om en plats i det stundande världsmästerskapen så pågår det kvalificeringar utav olika slag även i andra delar utav världen. I Asien spelas just nu den asiatiska cupen, som kan jämföras med vårt egna europeiska mästerskap. Förutom att turneringen som spelas vart fjärde år ska ta fram den nya asiatiska mästaren, så fungerar den även som regionens VM-kval. De fem bäst placerade lagen i turneringen belönas nämligen med biljetter direkt till Frankrike nästa sommar.

Turneringen som har plats för åtta nationer är just nu inne på sitt gruppspel, varifrån de två bästa lagen i de två grupperna går till slutspel och även VM. De två lag som kommer trea i sin grupp gör i sin tur upp om den sista VM-platsen.
Det kinesiska laget har hunnit med att vinna mot såväl Thailand som Filippinerna och har därmed säkerställt avancemang. Därmed är man det första laget att bli klart för VM utöver värdnationen Frankrike. På fredag spelas de sista gruppspelsmatcherna och efter det vet vi ytterligare tre VM-nationer.


Bayern Munich - Real Madrid