Foto: Bildbyrån

Emellan Sveriges två VM-kvalmatcher mot Spanien och Grekland så kommer Janne Anderssons landslag att spela träningsmatch mot Uzbekistan den 5 september.

Under helgen kom det fram att Sveriges herrlandslag skulle behöva trycka in en träningsmatch under det korta landslagslägret i början av september, där man redan ställs mot Spanien och Grekland i det viktiga VM-kvalet. Även om beslutet verkar märkligt, så måste landslaget genomföra detta, enligt landslagschefen Stefan Pettersson.

– Vi måste spela på grund av tv-rättigheter. Förra året blev mycket inställt, så vi har liksom inget val. För oss vill man helst inte ha tre matcher på ett kort fönster, och inte en träningsmatch mellan två viktiga VM-kvalmatcher, men samtidigt måste vi leverera, sade han till Fotbollskanalen under helgen.

Men nu kommer alltså beskedet att Sverige har hittat en motståndare. Det centralasiatiska landslaget Uzbekistan kommer att gästa Sverige och Friends Arena den 5 september.

– Coronaåret med inställda matcher gjorde att vi har matcher som behöver spelas under detta år. Vi har jobbat för att hitta en lämplig motståndare vilket varit svårt när det pågår kval till stora turneringar inte bara i Europa utan i resten av fotbollsvärlden också. Det känns bra att vi hittat en lösning och träningsmatcher ger också Janne möjligheten att kunna matcha fler spelare vilket såklart är positivt, säger landslagschef Stefan Pettersson till SvFF:s hemsida.

Förbundskaptenen Janne Andersson kommer att presentera sin nya landslagstrupp den 25 augusti. Sex spelare har tackat för sig sedan truppen till EM, vilket kan innebära några nya namn i truppen. I och med det tajta spelschemat under det första lägret nu i september, så kan man tänka sig att förbundskaptenen kommer att testa ett antal nya spelare.

Sveriges spelschema under september:

2 september: Sverige – Spanien, 20:45 (VM-kval)

5 september: Sverige – Uzbekistan, 15:00 (Träningslandskamp)

8 september: Grekland – Sverige, 20:45 (VM-kval)


Borussia Dortmund - Real Madrid