Foto: Bildbyrån

Sverige besegrade Slovakien på bortaplan med 0-1 efter ett tidigt mål av Fridolina Rolfö i den första halvleken. Segern innebär att Sverige startat VM-kvalet mot Nya Zeeland och Australien 2023 på bästa sätt.

Under fredagskvällen sparkade Sverige igång VM-kvalet några mil utanför den slovakiska huvudstaden Bratislava. De två tidigare mötena mellan länderna slutade 6-0 respektive 7-0 under EM-kvalet senast. Men denna match skulle bli annorlunda, åtminstone ur ett målperspektiv.

Sverige tog dock ledningen i ett tidigt skede. Efter drygt tio minuter tog sig Lina Hurtig förbi på vänsterkanten och serverade Fridolina Rolfö som distinkt kunde sätta ledningsmålet till 0-1 för Sverige.

Efter målet och den först dominerande kvarten så var det Slovakien som imponerade mest på sin hemmaplan. Även fast de inte skapade några speciellt farliga chanser, så visade de att de utvecklats fint under de senaste åren.

Sverige skapade också ett par farligheter men Slovakiens målvakt stod för ett par fina räddningar. Den första halvleken slutade 0-1 till Sverige.

Till den andra halvleken hade man hoppats på ett mer tydligt och rakt Sverige, men man hade istället fortsatt problem med att ta sig igenom Slovakien och skapa farligheter. De flesta chanserna som Sverige skapade under matchen kom efter slovakiskt slarv.

Den andra halvleken blev nästan lite av en rysare. Den slovakiska publiken hejade fram en kvittering från hemmalaget, och det var nära ett par gånger. Men Slovakien lyckades inte få hål på Jennifer Falk i Sveriges mål. Sverige vann matchen till slut med 0-1 och tar en viktig seger i VM-kvalet.

Nästa gång Sverige spelare i VM-kvalet är den 21 september mot Georgien på Gamla Ullevi. Med matchstart 18:30.


Borussia Dortmund - Real Madrid