Sverige tog hem nationens fjärde VM-brons i historien efter en övertygande seger mot hemmanationen Australien i bronsmatchen. En av matchhjältarna var en stolt vikarierande lagkapten i Kosovare Asllani, som gjorde ett av de blågula målen i matchen.
– Vi har ett världslag, säger Asllani till Viaplay.

Det svenska damlandslaget gjorde inte någon besviken när man rent spelmässigt körde över Australien i kampen om tredjepriset. Ett bestämt svenskt landslag vann bronsmatchen med 2-0 efter mål av Fridolina Rolfö och Kosovare Asllani. Den sistnämnda mötte upp Viaplay i tv-sändningen efter matchen och var stolt över insatsen och VM-bronset.

– Det betyder mycket. Jag tycker att vi har gjort en fantastisk turnering i stort och det är ett bra kvitto på att vi har gjort det. Fotboll är detaljer och detaljer avgjorde att vi inte spelar en final men jag tycker att vi har laget för det, säger “Kosse” till Viaplay och fortsätter:

– Vi vann en medalj idag och jag är stolt över insatsen vi gör och att vi lyckas ladda om och prestera så pass bra som vi gör idag. Det känns kontrollerat och vi äger mycket boll, så det var väldigt kul att spela idag.

Att ladda om till en bronsmatch efter en semifinalförlust är inte det lättaste men Sverige kom ut och tog tag i taktpinnen direkt i tredjeprismatchen, och visade att man ville ro hem medaljen. Där var lagkapten Kosovare Asllani ledande, inte minst i och med sitt mål tidigt i andra halvlek.

– Mycket känslor, man var otroligt taggad. Jag fick lite smällar men fick kröna det med ett mål, en vinst och en medalj. Så jag är stolt, fan vad skönt det är att ta med en medalj hem till Sverige, säger Asllani till Viaplay.

Bronsmedaljen är Sveriges fjärde brons i historien efter tredjeprisen 1991, 2011 och 2019. Man har även ett VM-silver från 2003 i ryggsäcken.