Sverige tog hem nationens fjärde VM-brons i historien efter en övertygande seger mot hemmanationen Australien i bronsmatchen. En av matchhjältarna var en stolt vikarierande lagkapten i Kosovare Asllani, som gjorde ett av de blågula målen i matchen.
– Vi har ett världslag, säger Asllani till Viaplay.

Det svenska damlandslaget gjorde inte någon besviken när man rent spelmässigt körde över Australien i kampen om tredjepriset. Ett bestämt svenskt landslag vann bronsmatchen med 2-0 efter mål av Fridolina Rolfö och Kosovare Asllani. Den sistnämnda mötte upp Viaplay i tv-sändningen efter matchen och var stolt över insatsen och VM-bronset.

– Det betyder mycket. Jag tycker att vi har gjort en fantastisk turnering i stort och det är ett bra kvitto på att vi har gjort det. Fotboll är detaljer och detaljer avgjorde att vi inte spelar en final men jag tycker att vi har laget för det, säger “Kosse” till Viaplay och fortsätter:

– Vi vann en medalj idag och jag är stolt över insatsen vi gör och att vi lyckas ladda om och prestera så pass bra som vi gör idag. Det känns kontrollerat och vi äger mycket boll, så det var väldigt kul att spela idag.

Att ladda om till en bronsmatch efter en semifinalförlust är inte det lättaste men Sverige kom ut och tog tag i taktpinnen direkt i tredjeprismatchen, och visade att man ville ro hem medaljen. Där var lagkapten Kosovare Asllani ledande, inte minst i och med sitt mål tidigt i andra halvlek.

– Mycket känslor, man var otroligt taggad. Jag fick lite smällar men fick kröna det med ett mål, en vinst och en medalj. Så jag är stolt, fan vad skönt det är att ta med en medalj hem till Sverige, säger Asllani till Viaplay.

Bronsmedaljen är Sveriges fjärde brons i historien efter tredjeprisen 1991, 2011 och 2019. Man har även ett VM-silver från 2003 i ryggsäcken.

  1. Småland 21 augusti, 2023 vid 11:59 - Svara

    Ja något måste göras på kommentator fronten om vi skall kunna stå ut med detta till 2025. Som viaplay skall sända damfotboll. Saga tycker jag klara sig bra . Med det finns som viaplay behöver kolla upp. Tex måste det alltid vara 2 till 3 expert kommentatorer som analysera matcherna. Behåll Lisa i studion Och skicka hem frisk och mummel bäck som inte vet vad spelarna ens heter.Pontus från tv 4 dålig värvning. Strömblad kan börja undervisa i historia i skolan iställetbför att prata sönder fotbollen. Bojan fick sista ordet som vanligt. Där han försökte måla upp en bättre bild av själv. Men han ha trampat i klaveret att för många gånger för att man skall gå på det. Hur kan man tro sig veta allt om fotboll. Efter en vistelse i Manchester United. Med bara en match från start och ett inhopp i andra halvlek helt otroligt. Mitt julklappstips till via play är att ge covidmaskar till kommentatorerna så att de hörs mindre . Gällande dem som vi har kritiserat under VM-turneringen gång.

  2. Kai 20 augusti, 2023 vid 12:20 - Svara

    Tråkigt med expertkommentator som pratar sönder fotbollsmatch med sina överarbetande analyser som mest är låter löjliga i ett fotbollsöra. Någon borde framföra denna synpunkt till henne.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.