Foto: Bildbyrån

Emil Krafth har lämnat landslagssamlingen i Stockholm för att vända hem till sin familj och sin fru som är höggravid. Det är ännu oklart om högerbacken kan spela mer denna samling.

Igår när Sverige besegrade Spanien på Friends Arena så gjorde Emil Krafth en gedigen insats på högerbacksplatsen. Efter att Mikael Lustig lämnat landslaget för gott så har Krafth känts given som ersättare och fick också chansen i gårdagens seger.

Nu kommer dock beskedet att 27-åringen kan missa mötet med Grekland på onsdag. Emil Krafth och hans fru väntar barn inom snar framtid, han har därför vänt hem till sin familj.

Beskedet kom inte oväntat för Janne Andersson och landslaget. Efter trupputtagningen, där Krafth och Mattias Johansson var de två högerbackarna, så valde förbundskaptenen att även kalla in Daniel Sundgren för att täcka upp på positionen.

Enligt landslagets presschef Jakob Kakembo Andersson så är det fortfarande oklart om Emil Krafth återansluter till landslagssamlingen, det meddelas i ett pressmeddelande.

Sverige möter Uzbekistan i en träningslandskamp på söndag, då lär inte högerbacken vara tillbaka i truppen. Det är också en landskamp där Janne Andersson meddelar att man ska rotera på spelare och spela en elva med spelare som inte deltog senast mot Spanien. På onsdag nästa vecka spelar Sverige VM-kval mot Grekland, då återstår alltså att se om Emil Krafth står till höger i backlinjen.