Foto: Bildbyrån

Matchen mot Georgien ansåg många att var en av de sämsta matcherna under Janne Anderssons tid som förbundskapten. Var det återigen att fokus hamnade på Zlatan än att laget? Ikväll visade Sverige att de är det laget som vi känner igen.

Det är Kosovo som sätter tempot i början av matchen. Kosovo kliver fram helt respektlöst och skapar en del farligheter samtidigt som Sverige är lite passiva.

Ledningsmålet kommer till efter en tilltrasslad situation. Emil Forsberg tar ett skott men bollen tar på en försvarare och studsar högt upp i luften. Zlatan och Kosovos målvakt rusar båda på bollen, men Zlatan är först och klackar fram till Augustinsson som gör 1-0 i ”öppet mål” (enbart några försvarare som stod i mål).

Efter ledningsmålet så ändras matchbilden. Det är nu Sverige som för matchen och Kosovos anfall är inte lika vassa.

Något senare får Alexander Isak ett friläge, där han rundar målvakten och ska ”bara” lägga in den, men sätter den över. Han gör allt så bra men tyvärr sitter ej avslutet. Dock får Isak möjlighet att revanschera sig  något senare. Zlatan passar till Isak som tar emot bollen och skjuter. Bollen studsar på försvarare, Isak hugger returen och går till vänster ”runt” försvaret och sätter 2-0.

Det är ett Sverige som jobbar mycket hårdare än i matchen mot Georgien och ligger närmare varandra för att lättare kunna sätta press på motståndarna.

Det märktes direkt vilket lag som ville styra 2:a halvlek, Sverige satte press direkt.

I samband med hörna så får Sverige straff. Larsson tar den och och sätter den nere i högra stolpen även om Ujkani var väldigt nära att rädda. Ledning nu för Sverige med 3-0.

Härlig start på detta VM-kval med totalt 6 poäng. Nu dröjer det till september innan nästa kvalomgång spelas. Härnäst väntar träningslandskamp mot Estland på onsdag och sedan uppvärmning inför EM i sommar.

Artikeln är skriven av:

Anders Granström – Ansvarig utgivare & Sportjournalist
[email protected]
079-3395109

>> Läs mer om mig här