Den nyblivna landslagschefen Jens T Andersson lämnar Svenska Fotbollförbundet. 50-åringen lämnar Sverige för ett jobb i Azerbajdzjan.

Svenska Fotbollförbundet har fått ett nytt bekymmer på sina händer. Inte nog med att en ny Generalsekreterare ska tillsättas i december, den ganska nytillträdda landslagschefen Jens T Andersson ska nu också ersättas. På Svensk Fotbolls hemsida meddelar man att Andersson lämnar uppdraget som landslagschef hos SvFF för ett jobb som sportchef i den azerbajdzjanska klubben Neftci Baku.

– Det var följaktligen inte ett lätt beslut att ta. Men Nefttji Baku vill bygga en stark klubblagsverksamhet med internationella ambitioner, och erbjuder attraktiva förutsättningar för att åstadkomma detta. Att leda det arbetet lockar, det är en utmaning jag har bestämt mig för att anta, säger Jens T Andersson till SvFF:s hemsida och fortsätter:

– Uppdraget som landslagschef har varit mycket stimulerande. Att få jobba med svensk landslagsfotboll, och alla ytterst kompetenta personer som är involverade, har varit oerhört roligt och utvecklande – jag är tacksam över detta.

Jens T Andersson blev klar som landslagschef i mars 2022 och har arbetat i rollen i ett och ett halvt år. Hans roll har varit övergripande landslagschef över all landslagsverksamhet inom fotboll, futsal och beach soccer. I fotbollslandslagen har fortfarande Stefan Pettersson (herrlandslaget) och Marika Domanski Lyfors (damlandslaget) det närmare ansvaret för sina landslag medan Jens T Andersson haft ett övergripande ansvar.

Svenska Fotbollförbundet har under året som bekant tillsatt en ny ordförande i Fredrik Reinfeldt och i december lämnar Håkan Sjöstrand posten som Generalsekreterare medan nu även posten som landslagschef är vakant, vilket innebär att det absoluta toppskiktet inom svensk landslagsfotboll är på nytt, på väg ut eller ej tillsatt.


Borussia Dortmund - Real Madrid