Under gårdagen gick den 23:e upplagan utav Fotbollsgalan av stapeln i Stockholmsarenan Globen. Här firades den så omtyckta sporten och flera kända profiler kunde ta emot priser för sina insatser i såväl klubbar som landslag. Flera utav landslagets nyckelspelare under VM-kvalet på såväl dam- som herrsidan fick under kvällen äran att gå upp på scen och ta emot pris.

Pristagarna i kategorin årets målvakt blev en repris från i fjol, där landslagens Hedvig Lindahl och Robin Olsen fick ta emot utmärkelserna. Även damernas förre tränare Pia Sundhage fick komma upp på scenen och här motta Fotbollskanalens hederspris för sina insatser för damfotbollen i form utav såväl spelare som tränare.

Kvällens största priser var Diamantbollen och Guldbollen som delades ut till den bästa kvinnliga och manliga spelaren. Här blev det Kosovare Asllani och Andreas Grankvist som prisades. Grankvist kunde även ta hem priset som årets back tillsammans med damlandslagets Jessica Samuelsson. Även Asllani prisades i en ytterligare kategori där hon tillsammans med Emil Forsberg utsågs till årets mittfältare.

Trots att han varit skadad under en längre tid fick Zlatan Ibrahimovic ta emot ett pris på galan. Denna gång var det dock inte Guldbollen, utan han prisades för sina insatser som bäste forward i Manchester United.