Sverige kompletterar målvaktssidan till avslutningen av Nations League och kallar in doldisen Leopold Wahlstedt till truppen. 23-åringen gör därmed sin första landslagssamling.

På lördag möter Sveriges herrlandslag Serbien på bortaplan, för att ta viktiga poäng i Nations League-gruppspelet. Sedan väntar Slovenien veckan efter på Friends Arena. När Janne Andersson presenterade truppen i förra veckan hade han tre målvakter på listan i form av Robin Olsen, Kristoffer Nordfeldt och Andreas Linde in. Nu väljer han att kalla in ett komplement.

Medan Andreas Linde är lite småkrasslig så väljer förbundskaptenen att kalla in Leopold Wahlstedt till truppen. Målvakten (med AIK som moderklubb) spelar till vardags i norska högstaligan och Odds BK. Han är lite av en doldis i Sverige då han egentligen aldrig har spelat högre än i division 3 på seniornivå, även om han befann sig på bänken i ett flertalet allsvenska matcher för Dalkurd under 2018.

Raketfarten har istället kommit i Norge för Wahlstedt är karriären gick via Arendal i norska tredjeligan för att sedan spela fotboll i högstaligan med Odds BK alltså, där han stått alla matcher den här säsongen och hållit sex nollor. Leopold Wahlstedt var i unga år en del av AIK:s framgångsrika P99-lag, där bland annat Isak Hien och Alexander Isak också spelade. Alla tre med en landslagsplats till september månads Nations League-spel alltså.


Borussia Dortmund - Real Madrid