Lina Hurtig kommer inte till spel mot Tyskland imorgon (tisdag) och lämnar landslagslägret. Detta meddelar landslaget i ett pressmeddelande.

Under måndagen lämnade Sverige sitt läger i Marbella för att resa till Tyskland och Duisburg, där Blågult ställs mot hemmanationen i en träningslandskamp imorgon (tisdag). Truppen till mötet med Tyskland blir dock aningen decimerad, då Lina Hurtig inte fanns med på planet. Arsenal-spelaren kom till samlingen med en mindre skada och har inte kunnat förbättra den tillräckligt under landslagssamlingen ör att kunna spela mot Tyskland på tisdag.

– Linas träning har stegrats successivt under veckan och gått åt rätt håll. Men bedömningen är att hon inte är tillräckligt långt fram för att kunna medverka i matchen på tisdag. Därmed följer hon inte med oss till Tyskland utan reser hem till sitt klubblag, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Sedan tidigare har även Amanda Ilestedt lämnat den svenska samlingen efter sin skada mot Kina i den senaste landskampen. Sveriges match mot Tyskland spelas tisdagen den 21 februari med avspark 18:15. Matchen sänds på C More och i Sportkanalen.


Borussia Dortmund - Real Madrid