Foto: Bildbyrån

Hon är en av de mest erfarna i den svenska OS-truppen. Men nu ser det ut som att karriären börjar närma sig ett slut. Förstemålvakten Hedvig Lindahl avslöjade under gårdagen att OS kan bli hennes allra sista mästerskap med landslaget. 

Under åren har det blivit 172 landskamper, tre EM, fem VM och nu även ett femte OS. Nästa sommar är det dags för EM i England, men 38-åringen tror inte att hon kommer finnas med i sen svenska truppen då.

– Det börjar nog komma en slutpunkt. Jag börjar känna mer och mer att det här kanske är sista mästerskapet. Jag försöker ta varje dag här som att det skulle kunna vara mina sista dagar på mästerskap. Jag har två drömmar i mitt liv nu – att vinna guld med det här laget, och det är det vi fokusera på nu, samt att leva ett normalt liv med min familj, som en vanlig människa, säger hon till Radiosporten.

Lindahl kommer med största sannolik göra sin 173:e match på onsdag, då landslaget inleder OS-gruppspelet mot USA klockan 10:30 svensk tid.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid