Foto: Bildbyrån

Lionel Messi gjorde tre mål i mötet med Bolivia och är nu uppe på 79 landslagsmål, vilket han är bäst med av alla sydamerikaner genom tiderna, med två mål bättre än Pelé.

Under natten besegrade Argentina ett Bolivia i VM-kvalet i Sydamerika. Regissören i matchen hette som så många gånger förut, Lionel Messi. Den nuvarande PSG-stjärnan gjorde tre mål för att bärga segern till 3-0 för sitt Argentina.

Men det var inte segern som stack ut efter natten. Med sina tre mål, nummer 77, 78 och 79 i landslaget så är nu Lionel Messi den bästa sydamerikanska målskytten i landslagssammanhang någonsin, på herrsidan.

Den som ägde rekordet för herrar tidigare var Pelé. Brassen hann göra 92 landskamper för sitt Brasilien och hela 77 mål, vilket är ett otroligt snitt. Men nu har alltså Lionel Messi gått om och blivit historisk. På 153 landskamper för Argentina har han nu gjort 79 mål.

Den bästa målskytten totalt sett i Sydamerika är fortfarande Marta, brasilianskan som slog igenom ordentligt i Umeå IK i mitten på 2000-talet. Marta är fortfarande aktiv och har smällt dit 1o9 mål för sitt Brasilien.