Foto: Bildbyrån

Vinsten för Liverpool var inte helt självklar i semifinalen mot Monterrey. Men i slutskedet av matchen löste Roberto Firmino avancemanget. Merseyside-laget ställs nu mot Flamengo, efter att de slagit ut Al-Hilal.

Det har varit verkligen varit bråda dagar för Jürgen Klopp och hans Liverpool. Match i den inhemska cupen och semifinal i VM för klubblag med alldeles för kort tid emellan. Detta tvingade klubben i själva verket att lämna reserverna hemma i England och de allra främsta spelarna fick packa väskorna.

Och semifinalen i klubblags-VM blev inte den lättaste. En förlust här hade sannerligen gjort supportrarna besvikna. Men Roberto Firmino bestämde sig för annat. Han blev nämligen inbytt sent in i matchen, närmare bestämt i den 85:e matchminuten, för att sju minuter senare sätta det avgörande 2-1-målet. Trent Alexander-Arnold servade honom fint och brassen kunde skjuta in bollen bakom Monterreys målvakt.

Flamengo tågade, precis som Liverpool, in i denna turnering vid semifinalerna. På andra sidan stod Al-Hilal och de skulle självklart försöka förstöra final-drömmarna för brassarna. Al Hilal tog även, förvånande nog, störst initiativ och erövrade taktpinnen. Det skulle dessutom komma att belöna sig. Chockartat tog Al-Hilal ledningen i den 18:e minuten och länge såg vi ut att få syna en skräll i Doha. Men Flamengo kom tillbaka och inledde den andra halvleken på bästa sätt. De satte kvitteringen tidigt och kunde senare göra både 2-1 och 3-1.

Vidare ställs nu Liverpool och Flamengo mot varandra i en åtråvärd final. Utöver finalen drabbar Monterrey och Al-Hilal samman i kampen om tredjeplatsen. Dessa matcher spelas den 21 december. Den sistnämnda startar 15:30 och finalen spelas därefter klockan 18:30.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid