Foto: Bildbyrån

Det visade sig att det inte skulle bli någon lätt uppgift för Liverpool. Man tog sig visserligen till final i klubblags-VM, men väl där var ett silver inte långt bort. Men efter en rafflande tillställning kunde Liverpool avgöra under förlängning. Och det var dessutom  självklart att Robert Firmino var mannen som skulle göra det.

I Liverpool var man tydligt missnöjda med spelschemat. Det var dock verkligheten man fick infinna sig med och in tågade man till semifinalen i klubblags-VM, var man ställdes mot Monterrey. Den matchen blev en tät tillställning mellan lagen och man gav inte bort alltför mycket. I den 85:e minuten skulle dock en inbytt Roberto Firmino göra jobbet och skjuta Liverpool till final.

Flamengo vände och vann mot Al-Hilal i semifinalen och gick även de till final.

Och det skulle därmed inte bli simpelt att dela ut tre poäng i godbiten mellan Liverpool och Flamengo. Båda lagen ville mycket och täppte samtidigt igen i defensiven. Matchen gick nämligen hela vägen till förlängning, där klasskillnaden mellan lagen skulle avgöra. Det dröjde till matchens 99:e minut, innan Roberto Firmino, som tidigare under matchen hade missat två superchanser, enkelt kunde sätta 1-0 för Liverpool. Jürgen Klopps mannar var därefter starka nog att hålla siffrorna och kamma hem titeln.

– Jag är glad. Det var inte ett enkelt uppdrag mot Flamengo, säger Roberto Firmino enligt The Athletic-journalisten James Pearce.

Monterrey slog Al-Hilal tidigare under dagen och hamnade därmed på tredjeplats i turneringen.

Statistik från klubblags-VM

Placeringar

1. Liverpool
2. Flamengo
3. Monterrey
4. Al-Hilal
5. Esperance Sportive de Tunis
6. Al Sadd SC
7. Hienghene Sport

Totalt antal mål

30

Meste målgörare

Hamdou Elhouni (3)

Utmärkelser

Adidas Golden Ball: Mohamed Salah (Liverpool)
Adidas Silver Ball: Bruno Henrique (Flamengo)
Adidas Bronze Ball: Carlos Eduardo (Al Hilal)
FIFA Fair Play Award: ES Tunis

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid