Omslagsbilden till detta inlägg är ifrån UEFA:s hemsida

Under dagen idag finns det ett fullt schema med sex kvalmatcher att följa. Flera lag har möjligheten att här göra sig klara för mästerskapet. Dessutom så inleds det sista playoff-mötet för de europeiska lagen och när kvällen är över kommer vi ha en bättre bild utav vilka lag som kan tänka sig att knipa hem de sista VM-platserna.

Zambia-Kamerun
De två lagen Zambia och Kamerun spelar i grupp B, där Nigeria leder med ett stort försprång och därmed redan har ett fast grepp om gruppsegern och biljetten till VM. Därav spelas denna match enbart för placeringens skull , där Kamerun har möjligheten att inte gruppens andraplats. Matchen börjar klockan 14:00 svensk tid och streamas hos Unibet.

Gabon-Mali
I grupp C så ligger Gabon på en tredjeplats och Mali på en fjärdeplats, där inget utav lagen har möjligheten att gå om gruppledaren Marocko. Därav är detta enbart en placeringsmatch, där Mali har möjligheten att putta ner Gabon till en bottenplacering. Matchen spelas klockan klockan 15:30 svensk tid.

Tunisien-Libyen
Afrikas grupp A leds just nu utav Tunisien, som ligger tre poäng före grupptvåan Kongo. Om Tunisien vinner dagens möte mot Libyen har laget garanterat sin plats i världsmästerskapet, samtidigt som en förlust skulle kunna leda till att man snubblar på målsnöret, då Kongo har en bättre målskillnad. Matchen spelas klockan 18:30 svensk tid.

Kongo-Guinea
Den andra matchen i A-gruppen sker mellan grupptvåan Kongo och trean Guinea, där Kongo har vinst som ett krav för att ha någon slags chans att ta sig vidare. Laget har tidigare spelat en vinst och en oavgjord match på hemmaplan under kvalet, samtidigt som man vann senaste mötet mellan lagen. Avspark för mötet sker 18:30.

Elfenbenskusten-Marocko
Här har vi en riktig rysare mellan topplagen i grupp C, där det enbart är en enstaka poäng som skiljer lagen åt. detta innebär att vinnaren utav kvällens match blir det lag som tar sig till Ryssland. Om mötet skulle sluta oavgjort så är det Marocko som ska göra resan dit. Matchen kommer att gå av stapeln 18:30 och kommer att streamas via Unibet:s hemsida.

Danmark – Irland
Det sista paret ut i det europeiska playoff-kvalet är Danmark och Irland som möts på Telia Parken i Köpenhamn. Oddsen pekar mot en vinst för hemmalaget, men Irland är samtidigt ett lag som man inte får räkna bort. Matchen kommer att visas i Kanal 9 med avspark klockan 20:45, men försnack ifrån 20:00.