På lördag så sker den stora lottningen av de kvalgrupper som kommer att gälla under kvalen till fotbolls-VM 2018 i Ryssland. Lottningen kommer att sändas live på SVT Play med start klockan 16:50 och där kan du följa lottningen såväl de europeiska lagen som de övriga kontinenterna.

I den europeiska lottningen är det 52 av Europas 53 lag som är med (då Ryssland är direktkvalificerade) och dessa ska delas in i nio grupper med fem till sex lag i vardera. Efter att alla lag har mött varandra på både hemma- och bortaplan går samtliga gruppvinnare direkt till VM. De åtta bästa grupptvåorna får sedan göra upp om de sista platserna i play-off möten, på samma sätt som Sverige fick göra mot Portugal inför VM 2014. Totalt skickar Europa 13 lag till VM (inklusive Ryssland).

De europeiska lagen kommer att påbörja sitt kval i september 2016 och avslutar det hela i oktober 2017. Flera av de andra kontinenterna har redan påbörjat sitt kval, eller kommer att göra detta till hösten. Anledningen till att det dröjer med Europas matcher är att man fortfarande håller på att kvala till EM nästa sommar, samt att man då vill vänta tills denna turnering är avklarad innan man tar sikte på nästa.


Bayern Munich - Real Madrid